Selvfølelse handler om følelsene og tankene du har om deg selv og er nøkkelen til lykke. Det er psykens immunforsvar. Har du lav selvfølelse takler du motgang og kritikk veldig dårlig og du lever i et konstant indre stress. Du står fast i et mønster som du ikke kommer deg ut av. Vi kan rett og slett bli syke med lav selvfølelse over lang tid.


Faresignaler ved lav selvfølelse

Du føler deg stygg og tror at du blir lykkelig om du bare blir litt penere, litt slankere, farger håret osv.

Du er opptatt av hva andre synes om deg og det du gjør.

Du sammenlikner deg konstant med andre mennesker og føler deg kun god nok så lenge ingen er penere eller kan mer enn deg.

Du tar deg selv ofte i å baksnakke andre og finne feil ved andre mennesker.

Du tar ikke imot ros og komplimenter.

Du er sjalu på partner, venner og andre mennesker rundt deg.

 

Det er viktig å vite at selvfølelsen din så absolutt kan trenes opp, den er en ferskvare og må vedlikeholdes på lik linje som frukta i ferskvaredisken. I begynnelsen vil det kreve en del av deg, du må bestemme deg for at du ønsker endringer, finne gode metoder og teknikker. Etterhvert så vil du ha mange verktøy i kista di, det vil gjøre at du alltid står sterkere i livets motgang, og du faller aldri langt ned i kjelleren igjen.

 

Tips til å få en solid dose selvfølelse:

Slutt å snakke nedsettende om deg selv, til deg selv og til andre!

Du gir ros og komplimenter til dine venner, barn/barnebarn, du snakker fint om naboen. Hvorfor er det ikke like naturlig å snakke like fint om deg selv, tenk litt på det. Vær din egen bestevenn. Vær god og snill mot deg selv.

Snakk positivt om deg selv, vær raus og skryt av deg selv! Gi deg selv en real klapp på skuldra og anerkjenn deg selv.

Ingen vil komme og henge en medalje rundt halsen din og fortelle deg at du er god nok, at du er flink og en lojal venn. Det er så viktig at du hver dag henger denne medaljen rundt halsen din, og forteller deg selv disse tingene.

Still opp for deg selv!

Tør å si din mening uten å være redd for å bli mislikt eller at noen skal bli sinte på deg. Tør å si fra når noe ikke føles greit. Gjør ting for at DU ønsker det, ikke for at andre mener du skal gjøre det.

Gjør det du vil!

Spør deg selv, hver dag «hva vil jeg, hva trenger jeg i dag for at jeg skal ha den beste dagen?»
Alle jeg snakker med sier at dette gjør de ikke, de lar alltid andres behov komme foran sine egne. Vær nr 1 i ditt liv, ALLTID! Begynn å sette deg selv foran alt annet, da vil du se at du blir en mye bedre mamma, venn, partner og medmenneske.


Stopp å sammenlikne deg med andre

Vit at du er GOD NOK akkurat som du er. Ingen er som deg, ingen har din måte å være på, du er ditt eget unike jeg. Du kan aldri bli noen annen, for de er opptatte!

 

 

Siden du leser bloggen min vil jeg gi deg en gratis videoserie som viser deg hvordan du får bedre selvfølelse, mer overskudd og glede i hverdagen!

KLIKK HER for gratis video>>

May Kristin Lockert
Helse og NLP Livsstilscoach

Blogglistenhits

Facebook Comments

Legg igjen en kommentar

Kommentarer