For mange er førjulstiden preget av stress. Det er mye som skal gjøres i tillegg til jobb, fritidsaktiviteter, juleverksted på skole og barnehage. Mange jeg møter forteller hvor mye de har å gjøre og de tror ikke at de rekker alt. Når julaften kommer er det ribba og pinnekjøttet som skal tilberedes og en sliten mor eller far setter seg ved middagsbordet.

Jeg vil du skal spørre deg selv, hva er det julen EGENTLIG handler om for deg? Er det alt som MÅ, BØR og SKAL gjøres som er viktig eller er det alt du VIL og ØNSKER som er vikitg?

Jeg vil dele noen gode tips med deg slik at du fra nå av kan skape deg en ny tradisjon, UTEN stress

 

1.PLANLEGG

Om du planlegger de ulike gjøremål vil det gjøre at du kan gi slipp på mye av det indre stresset og tankekaoset som ofte kommer i forbindelse med alt som MÅ gjøres. Ved at du skriver ned og planlegger når du skal handle inn julegaver, pynt, mat, når du skal bake og ellers gjøremål så skjer magien. Da får du flyttet dine tanker fra hodet og ned på papiret. Og ved at du planlegger så har du satt av tid til alt som skal gjøres og dermed slipper du å stresse.

 

2. PUST

Husk å puste. Mange av oss puster kun med brystet og øvre mage, det gjør kroppen din anspent. Ved at du bevisst puster godt ned i magen vil kroppen slappe av og skuldrene senke seg. For godt til å være sant sier du? Prøv så får du se selv. Når du er stresset, bekymret og har tankekaos, trekk pusten godt ned i magen gjennom nesen mens du teller fra 1-6, hold pusten mens du teller til 4 for så å slippe den ut gjennom munnen mens du teller fra 1-6. Gjenta 4 ganger, hjernen din vil da sende signaler til kroppen din om å slappe av.

 

3. VÆR BEVISST

Alt du forteller deg selv at du MÅ, BØR og SKAL til jul, er det noe du virkelig vil og ønsker, eller er det ytre press og gamle tradisjoner som forteller deg dette?

Ved at du blir bevisst og spør deg selv hva DU VIL endrer du fokuset til noe positivt og stresset vil avta. For hva vil du? Er det å bake 7 sorter, rundvaske huset, springe fra den ene plassen til den andre? Eller er det nok å bake 2 sorter, ta en vanlig fredagsvask og slappe av denne tiden?

Hva VIL du?

 

4. NYT

Vær tilstede denne tiden og nyt hvert øyeblikk. Om du er på juletrefest, julebord, juleavslutning på skole eller barnehage, baking, vasking, uansett hva du gjør så pust og vær tilstede. Se for deg huset rent og nypyntet og la den gode følelsen få lov å spre seg i kroppen din. Vær tilstede og se alt det fine rundt deg, menneskene som smiler og ler, barna som leker og har det morro, smak på deigen og slikk av slikkepotten og nyt denne tiden. Tillat deg selv og slappe av og bare være her og nå, lukk øynene og se for deg kosen, gleden og kvalitetstiden.

For hva er det egentlig julen handler om for nettopp deg?

 

Som takk for at du leser bloggen min vil jeg gi deg min unike Førjulsplanlegger helt gratis. Last den ned og bruke den hvert år fremover og la julestress være historie.

[themify_button style=»large red rounded» link=»http://www.maykristinlockert.no/planlegger» ]Ja, takk>>[/themify_button]

 

 
Blogglistenhits

Facebook Comments

Legg igjen en kommentar

Kommentarer