Du har det kjipt med deg selv, da er det mange rundt deg som skal trøste deg og være der for deg. Har du god selvfølelse og snakker godt om deg selv, ja da forsvinner mennesker rundt deg og du blir tatt for å være » høy på pæra»

 

Dette har jeg tenkt mye på, hvorfor er det slik egentlig?

Jeg opplevde akkurat dette, når jeg hadde det kjipt, jeg var sliten og lei av livet, følte meg aldri god nok og følte at alt, absolutt alt gikk imot meg. Da var det så mange rundt meg som skulle klappe meg på skuldra, være god venn og fortelle meg at alt blir bra. Nå når jeg har det bra med meg selv og er min egen bestevenn, så opplever jeg sjelden dette når jeg har dager hvor ting er tøft.

Jeg mener det er ulike årsaker til dette. Jeg mener at vi velger våre venner utfra vår tilstand og venner som vi kan kjenne oss igjen i, venner vi kan føle oss » hjemme » sammen med. Venner som vet hvordan det er å ha det kjipt.

Jeg husker tilbake når jeg hadde veldig lav selvfølelse så valgte jeg venner som var lik meg, de som hadde tro på seg selv og stilte opp for seg selv følte jeg meg truet av, og på den tiden kunne jeg ikke drømt om å velge en slik venn. Da sier det seg selv at når jeg utviklet meg og fikk tro på meg selv, så var det plutselig noen av mine venner som så slik på meg, og dermed drev dem lengre og lengre bort fra meg. Dette er ikke en uvanlig situasjon å havne i, du har kanskje allerede opplevd noe liknende?

Så er det Janteloven da, det er liksom ikke lov å snakke godt om seg selv, ha god selvfølelse og løfte seg selv opp og frem, da er vi jo bedrevitere, innbilsk og tror vi er noe. Er ikke det veldig rart? Det er helt okei å snakke seg selv ned, være stygg mot seg selv og kalle seg selv stygge ting, da er det synd i oss, vi trenger støtte og hjelp, og andre får en følelse av at de kan «redde» oss.

Jeg er blitt en stor tilhenger av å ha det godt med seg selv, jeg mener at DU fortjener det, alle fortjener det. Jeg sier at Janteloven er for PYSER!

Det jeg har lært meg underveis i min selvutviklingsreise er noen viktige punkt, og de vil jeg dele med deg, samt gi deg noe på slutten av innlegget, så les videre:

1. Velg deg alltid venner som du ser på som bedre enn deg i noe, venner du vet du kan lære noe av og som kan hjelpe deg å utvikle deg videre.

2. Klapp deg selv på skuldra, hver dag! Si GODE ting om deg selv til deg selv!

3. Skryt av deg selv til andre, tør å ta din plass å si at dette er jeg god til så det kan jeg hjelpe deg med!

4. Si TAKK når noen gir deg et kompliment, stol på at den som sier fine ting til deg sier det for at den mener det!

Så vil jeg gi deg en god teknikk som vil gjøre deg til en MESTER på å være din bestevenn og gi deg en kjempegod selvfølelse.

Klikk her for å motta teknikken!

Gode tanker fra

May Kristin, Helse og Livsstilscoach

Blogglistenhits

Facebook Comments

Legg igjen en kommentar

Kommentarer